Ljuset har 1 knapp, med 3 kontrollalternativ:

1. Tryck 1x för att växla mellan fullt ljus –> dämpat –> av.
  2. Håll inne i 5 sekunder för att ställa in ljuscykeln.
  3. Tryck 3x för att byta till blomsterljus.

1. Tryck 1x för att växla mellan fullt ljus –> dämpat –> av.

Tryck 1 gång på ljusknappen för att byta till dämpat ljus. Det dämpade ljuset skapar en trevlig atmosfär, perfekt för middagsbjudningar 😊

Tryck 1 gång till om du vill stänga av det.

Om du dämpar ljuset eller stänger av det, kommer det att tändas igen med full styrka nästa dag.

2. Håll inne i 5 sekunder för att ställa in ljuscykeln

Du kommer att se att ljuset stängs av och sedan långsamt tänds igen – då är ljuscykeln inställd.

Ljuset är på i 16 timmar och sedan av i 8 timmar varje dag. Håll inne ljusknappen i 5 sekunder vid den tidpunkt du vill att det ska tändas varje dag framöver.

Exempel: Du ställer in ljuscykeln kl. 07:00. Då kommer Auken att ha ljuset på under dagen och sedan stängas av på natten, innan det tänds igen kl. 07:00 nästa dag.

3. Tryck 3x för att byta till blomsterljus.

Odlar du chili, tomater eller andra fruktproducerande växter? Om så är fallet rekommenderar vi att du byter till blomljus efter 5 veckor. Tryck snabbt på ljusknappen 3x för att aktivera blomsterljuset. Ljuset kommer att blinka rött två gånger för att bekräfta ändringen. Vi rekommenderar också att justera näringsmängden efter 5 veckor.

Om du vill byta tillbaka till vitt ljus, tryck på knappen 3x igen.

Tveka inte att kontakta oss på hello@auk.eco om du har några frågor 🌱